Wat is de missie van Walking Museum?

Heb je ooit een museum verlaten met het gevoel dat je de kunstwerken niet volledig hebt begrepen of leren kennen? Wij bij Walking Museum wel, en vinden dat jammer. We hebben er onze missie van gemaakt om dit te veranderen en mensen op een interactieve manier kennis te laten maken met kunstwerken door geschilderde personages tot leven te brengen.

Walking Museum wil beroemde schilderijen van Vlaamse meesters uit musea over de hele wereld terug naar huis brengen. Onze eerste stop is Damme, waar we drie reproducties van beroemde meesterwerken van Pieter Bruegel de Oude zullen tonen: “De Nederlandse spreekwoorden”, “Dulle Griet” en “De strijd tussen Vasten en Vastavond”. 

Middeleeuwse kunst meets moderne technologie

Geschilderde personages die tot leven komen? Klinkt als zwarte magie, maar in werkelijkheid is het moderne technologie! 

Walking Museum gebruikt de digitale technologie Augmented Reality om een digitale laag toe te voegen aan de werkelijkheid. Geschilderde objecten komen zo tot leven via de Walking Museum applicatie die iedereen met een smartphone gratis kan downloaden.

De schilderijen komen te staan op grote panelen rond Damme in de openbare ruimte. Wanneer je er één tegenkomt, open je gewoon de applicatie, richt je je smartphone op het paneel en geniet je van de verhalen die de personages op het schilderij je zullen vertellen!

Wie is Tijl Uilenspiegel?

Tijl Uilenspiegel is de legendarische held uit de roman van Charles de Coster. Zijn avonturen spelen zich af in de 16de eeuw, een donkere periode voor Vlaanderen onder Spaanse heerschappij. Walking Museum wil je terugbrengen naar het middeleeuwse Vlaanderen van Tijl, een vergeten wereld vol avonturen en gevaren, de gruwel van de inquisitie en de heksenjacht.

De Legende van Tijl Uilenspiegel - een meesterwerk van 153 jaar geleden - kan beschouwd worden als een Belgische voorloper van de succesvolle verhalen van Game of Thrones!

WIL JE MEER TE WETEN KOMEN OVER DIT PROJECT? STUUR DAN EEN MAILTJE NAAR INFO@ONEARTFOUNDATION.COM OF REIK UIT OP SOCIALE MEDIA 

  • Facebook
  • Instagram
Tropical Leaves

Walking Museum